top of page

Vilu

Arctic Experience

Minun nimeni on Saija Keskitalo. Minä ja kaksi suomenhevostani , Viljo ja Poika, haluamme antaa teille mahdollisuuden kokea Lapin luonnon kauneus ja karuus.  Olen pienestä tytöstä asti kulkenut luonnossa, näissä ympäröivissä maastoissa ja erämaassa. Vierailusi aikana saatat nähdä vilauksen myös lapinporokoira-Hallesta, sekin saattaa olla joskus matkassa mukana. 


Sijaintimme on erittäin rauhallinen ja hiljainen Vuontisjärven kylä Enontekiöllä, noin 15 km Hetasta Itään. Asumme hevosten kanssa samassa kylässä, jossa ämmilläni ja vaarillani oli hevonen aikoinaan sen aikaisia töitä varten. Nyt vaarin hevosillaan käyttämä tiuku soi minun hevosteni selässä niiden vetäessä rekeä. 

Hevoset löysin elämääni aikuisiällä, ollessani töissä muualla Suomessa. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin hankkia leivän pöytään tarjoamalla luontoelämyksiä Lapin matkaajille  kotona Enontekiöllä ja että hevoset tulisivat olemaan osa toimintaa. Sillä ajatuksella opiskelin luonto-ohjaajaksi, hevospainotteisesti. Minulle painotus oli erittäin merkittävä, hevoset olivat opinnoissani suurimmassa roolissa. Opintoni koostuivat osioista kestävällä tavalla toimiminen, luonnossa ohjaaminen hevosen kanssa, hevosen hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, hevosen ajaminen ja ratsastaminen, ratsastusvaelluksen ohjaaminen, hyvinvoinnin tuottaminen hevosen avulla ja yritystoiminnan suunnittelu


Toimintani lähtökohtia  ovat turvallisuus, hevosten onnellisuus sekä toiminnan kestävyys sekä luonnon että kulttuurin kannnalta. Näiden asioiden pohjalta on hyvä tarjota sinulle mahdollisuus kokea Lapin luonnon erityisyys, sen kauneus ja karuus sekä hevosen läsnäolon rauhoittava vaikutus.

bottom of page